In de neus gele pruim, aanzet bloemig en dan wee-ig geel fruit. Aangename afdronk.
  • Wijngaard in Harskamp
  • Eco Fields wijnkelder
  • In de neus gele pruim, aanzet bloemig en dan wee-ig geel fruit. Aangename afdronk.
  • Lekker om 's middags te drinken bij een verse fruitsalade. Aangename afdronk.

Lentedauw - Wit Blanc de Noir

€ 24,95
Incl. btw

Eco Fields Wit Blanc de noir wordt van de Cabernet Cortis gemaakt.
Minimale afname: 2 flessen

0,75 liter
12% vol
Deze wijn bevat sulfieten.

Aantal
Op voorraad!

Minimale afname van het product is 2.

  • Privacy: 
Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Privacy: Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen.
  • Verzending: Bestellingen die voor 16:00 uur door u worden gedaan, worden nog dezelfde dag verzonden. Verzending: Bestellingen die voor 16:00 uur door u worden gedaan, worden nog dezelfde dag verzonden.
  • Veilig betalen: Je kunt vooraf veilig betalen via iDeal en MisterCash. Deze en andere betaalmogelijkheden worden verzorgd door Sisow BV. Veilig betalen: Je kunt vooraf veilig betalen via iDeal en MisterCash. Deze en andere betaalmogelijkheden worden verzorgd door Sisow BV.

Rijpe Elzas-stijl witte wijn. In de neus gele pruim, aanzet bloemig en dan wee-ig geel fruit. Aangename afdronk.

Lekker om 's middags te drinken bij een verse fruitsalade.

Celtic Fields Wit Blanc de Noir - Lentedauw

Celtic Fields Wit Blanc de noir wordt van de Cabernet Cortis gemaakt. De Cabernet Cortis is een uit Duitsland afkomstig blauw druivenras.

Het heeft de kenmerken van de internationaal bekende Cabernet Sauvignon, waar het de milieuvriendelijke variant van is.

De Cabernet Cortis rijpt ruim drie weken eerder af.

Kenmerken

Cabernet Cortis.jpg

De Cabernet Cortis is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Solaris.

De Cabernet Cortis kan zeer goed tegen weinig licht. De bladeren lijken op die van de Cabernet Sauvignon. Ze zijn van gemiddelde grootte, sterk groen, diep ingesneden en vijfvingerig. De druiven zijn middelgroot. Zij zijn half oktober rijp. Het ras is resistent tegen valse meeldauw, echte meeldauw en botrytis. 

De kleur van wijn van deze druivensoort is dieprood en heeft veel tannines. De wijn heeft dus tijd nodig om van die harde tannines af te raken en hem plezierig drinkbaar te maken.

Oorsprong

Wijn in Nederland was in de tijd van Napoleon een normaal begrip. Totdat Napoleon een gedeelte van Europa verdeelde in wijn producerende gebieden, en dat werd alleen Frankrijk.

Nederland is van origine een wijn producerend land. In 2005 is Eco Fields gestart met het aanleggen van 0,5 ha. Wijngaard in Harskamp. In 2007 werd deze uitgebreid met nog een 2 ha.

Zij gebruiken 8 rassen druiven, hoofdzakelijk Duitse en Zwitserse druiven die het goed doen op Nederlandse bodem. Zij voeren de basiswijnen van Rood, Rosé en Wit onder de natuurlijke kurk. Deze wijnen groeien niet op kunstmest en de druiven worden niet bewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen.

Bij Eco Fields regeert de natuur boven chemie!

P1708-1062
6 Items

Datasheet

Oogstjaar
2015
Inhoud fles
0,75 liter
Alcohol %
12%
Bevat sulfiet
Ja
Druiven
Cabernet Cortis
Biologisch
Ja

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

related products