Hier vindt je een overzicht van de werkzaamheden op de biologische wijngaard van Eco Fields.

Januari

De wijngaard is in rust.

Februari

Takken verwijderen en snoeien. Dit is een secuur werk dat de basis legt voor een optimale opbrengst het komende seizoen. Door deze ingreep worden de druiven zoeter en verbeterd de kwaliteit van de wijn.

Maart

Bemesten van de bodem.

April

Ombuigen en leiden van de wijnranken. Elke stok is anders en kost veel denkwerk.

Mei

Stammen poetsen (uitlopers verwijderen), onkruid verwijderen, draden spannen. Alles gereed maken voor de groei.

Juni

Dubbele uitlopers verwijderen. Er mogen 8 tot 10 uitlopers aan een wijnrank komen voor een optimale loofwand.

Juni/Juli

Opbinden van de loofwand tussen de dubbele draden zodat er geen verdichtingen komen.

Juli

Aftoppen van de loofwand gebeurt machinaal (bovenkant en zijkanten). Blad snoeien om de druiven zoveel mogelijk zon te bieden voor een optimale rijping.

Augustus

Trossen dunnen. Elke 3e tros aan uitloper en trossen die achterlopen in groei weghalen.

September

Wijngaard goed controleren op ziektes, rottingen, insecten, vogels.

September/Oktober

Metingen verrichten bij de verschillende rassen van Oe, Ph, zuur.

Oktober

Oogsten van de druiven gebeurt op verschillende dagen omdat niet alle rassen op dezelfde dagen rijp zijn.

November/December

Een bezoek brengen aan de wijnmakerij. Daar wordt gekeken, geroken en geproefd naar de samenstellingen van de verschillende wijnen.